top of page

Mine 36 taknemmelighedssituationer


Jeg har lige gået igennem mit 2019 med taknemmelighedsbriller på - og det gjorde godt!


Jeg har fundet tre situationer i hver måned, som jeg har følt en særlig taknemmelighed over.


Der har selvfølgelig været mange flere situationer og mange flere mennesker. Men opgaven, jeg gav mig selv, var tre situationer, der på en eller anden måde stak ud af kalenderen.


Jeg synes, taknemmelighed gør godt. Den gør, at jeg forsoner mig med det år, der er gået. Der lægger sig en fred over det gamle år, som gør mig mere klar til 2020.


Forskning viser i øvrigt, at følelsen af taknemmelighed er verdens bedste energimedicin. Den neutraliserer negativitet. Den er en modgift til ulykkelighed og giver derudover bedre helse og bedre relationer.


Her er mine 36 situationer. Hvilke situationer har du i dit liv?


Januar:

Tak til Hilde Risa ved Bryne i Rogaland for at invitere mig hjem i dit skønne, healende hjem og holde nytårskursus – tak fordi du havde sørget for alt det praktiske.


Tak til min ungdomsveninde Jannie Hjerpe for urgammelt venskab og en biografbillet til "A Star is Born" i det nye Movie House i Hellerup.


Tak til Jonathans far Thomas og hans kone Aparna, fordi I holdt en fødselsdagsmiddag for Jonathan og inviterede min far og hans kone med - det blev de så glade for.


Februar:

Tak for endnu en familiemiddag på Restaurant Heidi & Michael. For fanden da, hvor disker I bare altid op for os …


Tak til Bernadette, fordi du også begyndte at gå med til zumba i Fitness World. Tak fordi du gider at køre os rundt til centre på Østerbro og Lyngby, når der ikke er hold i vores lokale center.


Tak til min nye frisør Annette Collin, fordi du reddede mit tørre ”hormon-hår”, som du kaldte det, med bl.a. en hårkur. ”Og fremover skal du bare smøre Nivea i dit hår”, sagde du til min store overraskelse. Det gør jeg så nu, og det virker – og er mit livs billigste hårprodukt :-)


Marts:

Tak til Gro Wickstrøm for (endnu engang) at invitere mig til Kristiansand og holde kursus. Når du er arrangør, har jeg den luksus at være i fuldstændig trygge hænder. Tak til Kirsten Langås i Kristiansand for at overraske mig med en råhvid sweater, som du havde strikket til mig.


Tak til Peter og Rikke, fordi vi holder traditionen med at mødes i Helsingør hvert år d. 6 marts for at gå på kirkegården og mindes vores forældre, der døde med en uges mellemrum for fem år siden.


Tak til Annette Aggerbeck for at køre en omvej og hente mig, så vi kunne køre til journalisternes Freelancefestival i Middelfart.


April:

Tak for skønne veninder Dorthe, Ranvita og Kirsten, der kom og indviede min altan og holdt påskefrokost med mig.


Tak til Jeanette og Pernille, som fik ødelagt hele jeres forår og sommer, fordi I på fællesskabets vegne havde kontakt med det byggefirma, der lavede vores altaner.


Tak til min søde 79 årige far, der kom og reparerede mit badeværelsesgulv og satte kroge på min nye altandør. Små ting, der gør alverden til forskel.


Maj:

Tak til Pouline for ongoing livsdeling og fordi du overraskede mig ved at komme med ned og se mit Kreta og være med på skriveretreat i bjergene. Så dejligt at dele mit nye liv på Kreta med dig, jeg kender så godt.


Tak til Ingrid Margarita for at køre to timer over bjergene for at gå turen til Lissos sammen med mig, så jeg kunne lære den pilsgrimrute at kende til fremtidige ture.


Tak til min søde søn Jonathan, fordi lejligheden var gjort rent, og køleskabet var fyldt, da jeg kom hjem om natten efter tre uger på Kreta.


Juni:

Tak til Ranvita for hotline-livsudveksling hele året, og for at du tog med til Oslo, og jeg kunne vise dig ”min” by, og vi kunne spise natmad i Litteraturhuset.


Tak til Pouline for at hive mig med til den sjoveste Badeklubsfest, hvor jeg fik danset til ud på natten.


Tak til Dorthe fordi du hev mig ud på eventyr den ene gang efter den anden i sommer. Glemmer aldrig, da vi og Hugo og Jakob sprang nøgne i foran Operaen midt inde i Københavns havn …


Juli:

Tak til faster Mai Kirknel for at være den sødeste ex-svigerinde og invitere mig med på weekend i jeres nye sommerhus i Rågeleje.


Tak til Nancy Rosenkrands fordi vi måtte låne dit dejlige, hyggelige hus i Tisvildeleje og kunne være lidt unge igen og cykle rundt rundt i sommernatten, drikke G & T … og ja, så var der også lidt havearbejde undervejs :-)


Tak til min skønne andelsboligforening og vores uforglemmelige, sommersøndags-krabbekalas!


August:

Tak til Bernadette for at invitere madklubben til den lækreste sommermiddag i Rågeleje og tak til Pernille Mørup for at holde dig ædru hele aftenen, så du kunne køre os hjem om natten efter Kanonhalløjs afslutningsfest i Tisvildeleje.


Tak til Rikke, fordi du gav mig et hotelværelse i Amsterdam i fødselsdagsgave, og vi kunne holde en miniferie med vores far og din mor.


Tak til højskolelærer og kursusleder på Vestjyllands Højskole Thomas Mulvad, fordi du insisterende på at komme og overvære min undervisning i det runde hus. ”Du laver jo magi”, sagde du, da du havde set, hvad der var sket med mine kursister to sommerkurser i træk.

Og ja, på en god dag gør jeg det faktisk … :-)


September:

Tak til min søde overbo Ulla for at banke på min dør og give mig ideen til, hvor vi kunne hejse min altanbænk op, da den havde sat sig i spænd. Tak til Jonathan for at lege Indiana Jones og hænge ud af 3. etages kvistvindue.


Tak til Anne-Gry, verdens bedste fyrinde, fordi du tog fri et par dage og gav mig og den danske gruppe nogle ekstra oplevelser i dagene, før kurset startede. Og tak til din kæreste, fordi han lavede elgsuppe, var taxachauffør mm.


Tak til Ann-Tove Hansen, da du optrådte som meget kompetent natsygeplejerske og gav mig en sovepille, da jeg ikke kunne falde til ro den første nat på fyret. Det spøger nogle gange deroppe ...


Oktober:

Tak Kari Bruheim fordi du trådte til, da jeg selv gik i baglås i Agia Irini kløften på Kreta. Min største skræk var, at en deltager skulle blive syg i midten af kløften, for hvordan skulle jeg kunne skaffe hjælp. Og så begyndte en kvinde at kaste op - lige nøjagtig i midten af kløften. Men Kari, der er læge, kiggede på mig og sagde helt roligt: ”Det her klarer jeg”.


Tak til Susse Smedes, fordi du kom uanmeldt på besøg hos mig på Kreta, fordi du havde tænkt på mig og en ny udflugt, du vidste, jeg havde i tankerne. Du kom med kort og tips til mig, hvilket gjorde, at jeg trygt kunne bringe min lille gruppe til Agia Sophia hulen.


Tak til Gina og Ingrid Margarita for at give himmelske, healingsmassager, som fik mig i balance - også min fod - så jeg kunne være der for i alt 40 kvinder, jeg har haft med på rejse på Kreta i 2019.


November:

Tak til Kathrine Haugen Renaut for at invitere mig til din Vila Mata, på kanten af regnskoven i Brasilien og give mig en livsoplevelse, der stadig ligger under huden på mig. Jeg har aldrig mødt en så glad og lykkelig værtinde, og din boblende glæde smittede af på os alle sammen.


Tak til Peter, som vi ikke kendte i forvejen, men som vi tilfældigt mødte til en fredagsbar på La Banca og som via en kontakt og nogle sms’er skaffede mig, min madklub & Jonathan 6 partout-billetter til Musik i Lejet 2020.


Tak til Rebecca og Niels for at samle den ”sammensatte” familie og fastholde den 20 årige "første søndag i advent"-tradition.


December:

Tak til Kirsten Stendevad for uvurderligt venskab og for altid at samle de lækreste kvinder og invitere mig med ind i flokken.


Tak til Kristinna, fordi du er og bliver den vildeste ”hvide heks” – tak fordi jeg kunne komme forbi din sofa, og du hjalp mig ud af mit antiklimaks efter Brasilien.


Tak til Linn og Clauss, fordi I havde sat suppe og julesmåkager foran min hoveddør, da jeg kom febersyg hjem fra juleaften (... og desværre sluttede året med en styg influenza).

401 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page