top of page

Skal jeg vente eller gøre noget?

Opdateret: 17. apr. 2019

Kunsten at danse med sine drømme (2). Her kommer nummer to del af en føljeton, der handler om at realisere drømme. Fordi det er forår. Fordi jeg har lyst til at skrive til dig. Fordi jeg i det meste af mit arbejdsliv - på den ene og anden måde - har arbejdet med at skabe ideer og få dem realiseret.

Det er forår, og du har en drøm. Du har lyst til, at der skal ske noget andet og nyt. Måske vil du gerne have et nyt job. Måske vil du flytte til en ny bolig. Du vil gerne have en kæreste. Du vil gerne have dit projekt til at lykkes. Du vil gerne ... (fyld selv ud).


Det store spørgsmålet er: Skal du tage action eller vente på, at "universet" giver et tegn?

Jeg kalder det for kunsten at kunne danse med sine drømme. At kunne finde ud af, hvornår man skal gøre det ene, og hvornår det er tid til det andet. At kunne skabe sin egen balance mellem at handle og vente. At gøre noget - og at være tålmodig. At sætte i gang - og at slippe. At være aktiv - og at være modtagende. At skabe - og at lytte.


Man kan vente så meget på, at "noget dukker op, og "universet" giver et tegn", at man synker ind i passivitet og opgivenhed. Man bliver slap og søvngængeragtig. "Der sker det, der skal ske", og "Jeg går og mærker efter". Og hvis der så ikke sker noget som helst, tænker man, at så er det måske ikke tid til det nye endnu. Så man venter, beder, visualiserer, mediterer endnu mere.


Man kan også gøre så meget, at kroppen tømmes for energi, og sindet bliver flosset. Man ringer og skriver og opsøger og undersøger og holder møder. Og måske giver det ikke resultat, hvorefter man sætter speederen i bund og handler endnu mere. Og endnu mere. Der er bare en risiko for, at man tilsidst er så stresset og udkørt, at kroppen går ned.


Hvad er sandheden? Hvilken strategi er bedst, hvis man vil nå sit mål?


Mit svar er:


Hvis den ene strategi ikke virker, så brug den anden.


Og.


Brug de to strategier helt bevidst - hvilket betyder:


Hvis du har handlet og handlet, og det ikke har virket - for du har stadig ikke fundet jobbet, boligen, projektet - så tag en weekend fri eller en hel uge. Slip det hele og lad "universet" tage sig af det. Mediter og bed "universet" om hjælp. Se, hvad der vender tilbage til dig. Se hvilke visionære billeder, der dukker op i dit sind. Og prøv også at lytte med dine sanser. Hvis du skal være helt ærlig med dig selv, hvilken vej er det så, at vinden blæser? Hvor føles det som om, der er lys - og hvor føles der slukket?


NB. Du kan evt. arbejde på en anden drøm imens. Nogle gange løser noget sig, mens vi er i gang med noget andet. Kreative mennesker skal helst have 2-3 projekter i gang samtidig, så en "gryde kan stå og koge", mens de arbejder på en anden. Det kaldes også for "inkubationstid".


Hvis du har ventet og ventet, og der stadig intet nyt er dukket op, så er det tid til, at du prøver igen. Griber telefonen, skriver nogle mails, tager til nogle møder, spørger dem, du kender, bruger dit netværk. Sætter speederen i bund og handler. Spørg hele tiden dig selv: "Hvad er det vigtigste at gøre i dag?". Gør kun det vigtigste, så du ikke får drømme-realiserings-stress.


Jeg er freelancer - og realiserer konstant drømme - fordi der ikke er en arbejdsgiver, der definerer, hvad jeg skal bruge min tid på og tjene mine penge på. Så jeg må finde på noget. Være kreativ. Få ideer. Jeg har lært mig at leve med "båd og". Symbolsk set: Jeg sætter en masse skibe i søen om formiddagen, og om eftermiddagen slipper jeg og går en tur og ser så, hvilke skibe der vender tilbage til mig. Symbolsk set, altså, for jeg arbejder som oftest også om eftermiddagen :-)


Det er forår. Du har sikkert nogle drømme, du gerne vil tage frem fra hylden. Hvilken en af dem vil du starte med? Hvilken drøm føles vigtigst?352 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page