top of page

Har du placeret dig ude i din drøm?

Opdateret: 17. apr. 2019

Kunsten at danse med sine drømme (1). Her kommer en føljeton om drømmerealisering. Fordi det er forår. Fordi jeg har lyst til at skrive til dig. Fordi jeg i det meste af mit arbejdsliv - på den ene og anden måde - har arbejdet med at skabe ideer og få dem realiseret.

Hvilken drøm giver dig energi i dette forår?

Det er på en gang verdens nemmeste og sværeste spørgsmål! Det er nemt, fordi noget i os altid ved, hvad der er bedst for os. Det er svært, fordi der alt for let kommer støj ind over signalerne, så "hvad der giver energi"-svaret" ikke går klart igennem.


Sidste gang, jeg skrev et blogindlæg, handlede det om nytårsritualer. Nu er der gået nogle måneder. Jack Canfield, der er amerikansk foredragsholder og bestsellerforfatter til bøger om at opnå succes på alle planer af livet, siger i sin egen nytårsvideo, at kun 10 procent lykkes med deres nytårsfortsættere. Jeg ved ikke, hvor han har det tal fra, men der er helt sikkert noget om det - at mange af os har glemt det, vi lovede os selv og besluttede os for for 60-90 dage siden.


Men nu er det forår. Og når solen sender energi ind i vores celler, pibler drømmene som regel frem - også måske også de fortrængte nytårsfortsættere. Alle de drømme, der har ligget på hylden og samlet støv, får vi lyst til at tage ud og kigge på. Spørgsmålet er: Hvordan gør vi? Hvordan starter vi?


Når du skal i gang med at realisere en drøm, er første skridt, at du finder ud af, hvad det egentlig er, du går rundt og taler om. Altså, hvilken drøm har du virkelig - sådan virkelig - lyst til at gå i gang med? Hvilken drøm giver dig energi? Du er på en måde nødt til at tjekke dig selv ret grundigt igennem, så du ikke går i gang med noget, der kommer til at løbe af sted med dig. Fordi det viser sig at være en fiks ide eller noget, der dræner dig.


Det store spørgsmål er: Giver drømmen dig energi?


Jeg ved godt, at det her står i alle bøger og blade. Der er ikke noget nyt i det, og det virker så banalt. Alligevel oplever jeg, at man virkelig skal kende sine egne signaler godt for at være opmærksom på nuancerne - og faldgruberne. For man kan tro, at der er noget, der er en drøm, fordi det var det engang - men man er faktisk vokset fra drømmen. Man kan også være styret af tidsånden og tænke, at der ligger penge i at gøre sådan og sådan - men som regel er pengene faktisk der, hvor den ægte og dybe passion - og ikke efterligningen - ligger.


Hvis noget i dig bliver træt og udmattet på forhånd, skal drømmen sandsynligvis slippes eller justeres. Vær på vagt overfor, om det er din dovenskab, der spænder ben. Og spørg også dig selv, om drømmen føles bedre, hvis du spurgte, om nogen ville hjælpe dig, for måske er drømmen god nok, du er bare træt af at være alene om at udføre drømme.


Hvis drømmen giver dig energi på den måde, at du bliver:

- glad til mode

- let om hjertet

- føler en indre fred

- føler dig åben og "udvidet i din energi"

... så er du på rette vej


Hvis du bliver:

- træt alene ved tanken

- din hals snørrer sig sammen

- som om luften går ud af dig

- din mave spænder til

- din livsenergi "trækker sig sammen"

... så er du ikke på rette vej, eller noget skal justeres eller udsættes.

Det er en god ide at være alene og undersøge sin drøm: "Hvis jeg gjorde sådan, hvordan ville det føles - eller hvis jeg gjorde sådan - eller sådan". Man skal ligesom sidde og fin-tune sig selv og indstille sit eget kompas, så kompasnålen tilsidst peger på den rigtige retning. På den måde undgår man også at falde ind i sin egen automatik - "jeg plejer at kunne lide". For måske er det bare noget helt nyt, der skal til i dit liv. Det kan godt tage tid at finjustere sin drøm. Måske skal man bruge dage eller uger, hvilket selvfølgelig kommer an på, hvad der er i spil.


Fra min egen verden: Jeg prøver altid at placere mig ude i min drøm. Man kan sige, at noget i mig går foran - ud i drømmen. Jeg bruger min krop som pejlings-instrument. Hvis jeg kom hen i den og den drøm, jeg går og pønser på, hvordan ville det så føles at være der.


Jeg skal f.eks. finde en by at være i i maj på Kreta. Det nye liv, jeg er ved at forme på Kreta, er i høj grad en drøm, der skridt for skridt realiseres. Jeg har en uge fri imellem to kurser, og spørgsmålet er, hvilken by skal jeg bo i. Der var en by, der virkede umiddelbart rigtig, fordi jeg kender nogen i nærheden - men det var alligevel som om, der var noget, der kunne blive endnu bedre. Så jeg prøvede "at lege med" tanken om at bo i forskellige andre byer - indtil jeg mærkede, hvor det gav den største YES-følelse at være.


Det er ikke en fejl, når din energi lyser i den ene eller anden retning. Det, der giver dig energi, er din sjæls kald og ønske. Der, hvor der er energi, er der, hvor svaret er, og dér, det er godt for dig at være.


Første skridt i drømmerealiseringen handler om at gøre denne ærlige selvransagelse med sig selv. Tag en notesbog og sæt dig et dejligt sted.


Spørg dig selv: Hvilken drøm har mest energi? Leg med mulighederne, placer dig i fremtiden med din drøm - og find den lille hverdagsdrøm eller store drøm, der liver dig mest op.


NB Foto er taget af Ildiko Berecz, der bor på Kreta.

447 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page