top of page

Her er et nytårsritual til 2024

Opdateret: 30. dec. 2023Tag en time ud til dig selv. Sæt dig i sofaen, sengen, lænestolen. Luk verdenen ude. Åbn dig inde i dig selv. Find ud af, hvad du ønsker og længes efter. Hvad vil gøre 2024 til et godt år? Hvad er det vigtigste lige nu i de kommende 365 dage?

Der er en stor proces i verdenen lige nu. Krige og klimakriser - opbrud, nedbrud og sammenbrud. Vi må hjælpe hinanden med at holde fast i det, der er vigtigt. Så vid, hvad du selv ønsker, men det kan også være en ide at invitere dine venner, veninder, kæreste, naboer og børn til at være med.

Der sker noget, når vi tør at sige vores drømme højt. Det forpligter. Og når vi hører os selv fortælle om vores drømme, kan vi også nogle gange mærke, om det er de rigtige drømme, vi taler om - eller det er forældede, outdatede drømme, som bare har hængt ved os i årevis - og nu er timingen eller længslen der ikke længere. Det blev for sent eller det blev til noget andet.

Vi lykkes med vores drømme, når vi har et mål og en plan og en god portion vedholdenhed. Og ikke sløser tiden væk med dagdrømmeri, Netflix og ligegyldig surfen rundt. Det er en fantastisk lykkefølelse at få noget til at ske - at sætte noget i gang, der lykkes - det kan være små hverdagsting eller større livsforandrende drømme. Det kan være noget med at gå ud i verden og gøre en forskel for andre mennesker eller noget med at få det derhjemme til at lykkes og føles bedre. Eller et kreativt projekt, du vil lykkes med - eller noget helt syvende.

Er du klar? Her er en proces, som jeg selv bruger, og som måske kan inspirere dig.

Ingredienser: 3-5 løse A4 ark, en kuvert og et skriveredskab.
Varighed: 1 time

1. Hvad er din overskrift for 2024?

Notes:
Først og fremmest: Læg mærke til din første indskydelse – hvilket ord dukker op? Brainstorm derefter på ordet. Skriv en masse ord ned. Kig på dem. Hvilket af ordene er bedst som en overskrift for 2024? Din første indskydelse eller et af de andre ord, der dukkede op?

Vælg derefter det ord, der giver dig mest energi, når du tænker på det - det ord, som skal være din overskrift for 2024. Hvad kalder 2024 på? Hvilken energi har du lyst til, der skal være bærende i 2024?

Skriv overskriften med store bogstaver på det ene A4 ark.

2. Tag derefter et andet A4 frem: Skriv her en ønskeliste for 2024.

Notes:
Det skal absolut ikke være en to-do-liste! Men en ØNSKELISTE … skriv alt det ned, som din sjæl og dit hjerte virkelig ønsker i det kommende år – af stort og småt, af følelser, ting, oplevelser, rejser, mennesker mm. Det gør ikke noget, at det virker som en rodebunke af stort og småt. Af materielt og ikke-materielt. Du skal virkelig bare kradse ned og prøve at lade være med at analysere og konkludere undervejs. Mærk. Hvad er det egentligt, du ønsker? Brug gerne 20-30 min. på ønskelisten.

3. Når du er færdig, så spørg dig selv: Hvad er det vigtigste i dette her?
Notes:
Er der noget, der går igen? Er der en længsel, der dukker frem? En følelse, der spinder sig som en rød tråd igennem det hele? Måske et ønske om mere kærlighed. Måske et ønske om mere frihed. Flere oplevelser. Mere intimitet. Mere indre ro og balance.

4. Kig en gang til på din overskrift. Tjek den ud.

Notes:
Efter du har skrevet ønskelisten og er blevet mere klar over dine ønsker, drømme og længsler – er overskriften så stadig den rigtige. Eller skal den justeres? Skriv evt. den nye, mere rigtige, overskrift på det andet A4 ark.

5. Kig på din ønskeliste. Hvilket ønsket vil være lettest at gå i gang med at realisere?

Notes:
Det er okay, at det er let. Det er okay, at du synes, det er sjovt. At skabe nye vaner skal ikke være en pinsel. Svære, uoverskuelige handlinger kommer man bare aldrig i gang med. Vaneforskere siger, at vaner, der har en effekt på lang sigt, er vanskelige at få gjort noget ved. Begynd derfor med et ønske, der virker ligetil at realisere. Det vil give dig en succesfølelse – og den vil være netop den drivkraft, du har brug for på længere sigt, når det næste ønske skal realiseres og materialiseres.

6. Vælg tre handlinger, du kan starte med i januar.
Det skal være handlinger, som alle sammen er med til at bringe dig i retning af dit første ønske. Skriv de tre januarhandlinger op på nr. to A4 - der, hvor den rigtige overskrift for 2024 står - og hæng papiret op et sted, du ser det hver dag - på køleskabet, opslagstavlen eller lignende. (og senere også visionboardet). Læg din ønskeliste i kuverten og gem den i en skuffe eller på en hylde.

7. Når januar er gået, tager du din kuvert med ønskelisten frem. Læs ønskelisten igennem. Måske renskrive den. Er det stadig det, du ønsker for året, eller er noget forandret? Vælg igen et ønske og tre handlinger, du vil fokusere på i februar. Og hæng denne februarseddel op. Og på den måde fortsætter du måned for måned. Du bestemmer dig hver måned for tre ting, der vil bringe dig i retning af det ønske, der ligger i din overskrift. Når året er gået, har du haft fokuspunkter i hver måned, og i bedste fald har de alle sammen været med til at løfte dig selv og dit liv i en mere givende retning.

8. Lav også gerne et visionboard over det tema, som din overskrift har. At se og visualisere sine ønsker virker! Imagination er en stærk kraft! Brug visionboardet som "medicin". Stil dig foran det hver eneste morgen og føl, hvordan du vil have det, når dine ønsker er virkeliggjort og "indtag" denne følelse som energimedicin. Hæng overskriften for 2024, dine månedlige actionssteps og dit visionboard op et synligt sted i dit hjem.

Notes:

De tre vigtigste ting, jeg har lært om ønskelister, er:

at fokus er lig med succes. Drømme bliver til noget, når du fokuserer på dem og bruger dem som et kompas igennem dagene, ugerne og månederne. Du har din overskrift + dit visionboard for 2024 som et kompas. Hver gang, du står overfor et valg, kan du spørge dig selv: Vil dette her bringe mig tættere eller længere fra mit ønske for året? Hvis jeg tager til det møde/den event/køber den ting/tager på den rejse, vil det så bringe mig i retning af det, jeg virkelig drømmer om?

… at det kræver en god del ærlig selvransagelse at finde ud af, hvad man virkelig ønsker og har lyst til. Derfor er det en god ide efter en måned at kigge på ønskelisten igen – og justerer den. ”Hvad har du lyst til?” kan være et krævende spørgsmål. Foruroligende mange mennesker aner ikke, hvad de har lyst til, fordi de ikke er i kontakt med sig selv og deres følelser eller er begrænset af vanetænkning.Derfor: Spørg dig selv mange gange, så du på den måde nærmer dig din egen sandhed.

… at det er de små skridt, der skaber de lange linjer i livet. Det er dét ALDRIG NOGENSINDE at holde op med at tage små skridt, der skaber forvandlingen på lang sigt. Det er spørgsmålet: ”Hvad kan jeg i dag gøre for at bringe mig i retning af min overskrift for 2024?”, der holder dig på sporet. Hvert eneste lille skridt er vigtigt i den store sammenhæng. Fordi de små skridt skaber en kontinuerlig retning mod dit ønske. Og de holder din selvrespekt oppe. Når du holder aftalerne med dig selv, opdager du, at du kan stole på dig selv. Og det er nok i virkeligheden det vigtigste at have med sig i livet. For når man tror på sin egen skaberkraft og handlekraft, kan magien for alvor begynde at folde sig ud ...

NB Skal vi følges i 2024? Jeg tilbyder coachingforløb. Læs mere her:

Jeg ønsker dig et magisk og kærlighedsfyldt 2024.
4.201 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page