top of page

Har du energi nok til dine drømme?

Opdateret: 17. apr. 2019

Kunsten at realisere sine drømme (3). Det er forår. Drømme spirer og pipler frem. Men har du energi nok til dem? Det er undervurderet, at det kræver en god portion energi at realisere sine drømme ... Her er fem tankegange, der kan forhindre din energi.

For femten år siden sagde en hollandsk veninde noget til mig, jeg aldrig vil glemme:

"Hvis du ikke har din livsenergi, har du ingenting".

Hun havde selv været turen igennem. Hun havde knoklet, være passioneret, haft sine drømmekarrierejobs. Men en dag sagde hendes krop fra. Den var stresset, udbrændt, træt. Så min veninde lå i sengen i ni måneder. Hun kunne ingenting. Da hun begyndte at komme sig en smule, ville hun prøve at cykle, men kastede op af overanstrengelse.

"Du kan eje en masse og have meget prestige - men kommer du dertil, hvor din livsenergi er forsvundet, er dit liv virkelig miserabelt", sagde hun til mig.


Min hollandske venindes historie er et positivt skrækeksempel. Så langt ud behøver det selvfølgelig ikke at komme. Især ikke, hvis man bliver god til at energiguide sig selv. Det kan man gøre ved jævnligt at give sig selv følgende spørgsmål:


Hvad løfter min energi?

Det er et så banalt spørgsmål. Alligevel er der mange mennesker, der ikke tager konsekvensen af det (som min veninde). Vi kender spørgsmålet, men handler ikke altid på svaret.


De mennesker, der har løftet deres energi og fået realiseret deres drømme, har gjort det, fordi de ikke gav op. De blev ved med at gøre noget, der bragte dem i retning af det, de drømte om. Men de kunne også gøre det, fordi de havde energi til det. Det er undervurderet, at det kræver energi at realisere sine drømme. Er der ikke energi nok, vil hjernen og kroppen helst blive i de spor, den kender.

TIP: Lav en huskeliste med alle mulige SMÅ ting & handlinger, der løfter din energi.


Det, der kan forhindre, at vi får løftet vores energi:


1. Du tænker: "Jeg vil ikke være en egoist".

Men er du det? Hvis du gør noget, der gør dig godt, bliver du mere selvforsynende. Jeg tænker selv ofte, at den bedste gave, man kan give til andre mennesker, er at være i balance selv. Når vi er i balance, er vi lettere at være sammen med. Når vi bliver hysteriske, irritable og humørsvingende, er årsagen, at vi er i underskud.


2. Du tænker: "Det nytter ikke noget"

Altså. "Det løfter min energi at rejse til syden". Det siger den ene del af dig, mens den anden del hurtigt dræber dit svar, fordi du hverken har tid eller penge til at rejse. Det kan hjælpe at vende det hele på hovedet. At give sig selv lov til at tænke småt. At tillade sig selv de allermindste energiløft. Det er de små kontinuerlige "dryp af energi", der tilsammen skaber den store energibølge.


3. Du tænker: "Jeg klarer den nok".

Du tager ikke din egen tilstand alvorligt. Her hjælper det at optræne sit selvværd. Når du føler, du selv har en værdi, vil du kunne sætte dine grænser og drage selvomsorg. Din egen indre venlighed mod dig selv vil forhindre din selvsabotage at slå til.


4. Du tænker: "Jeg vil ikke skille mig ud".

"Nu må jeg bare tage mig sammen". Og ja, nogle gange er vi sgu bare nødt til at tage os sammen - andre gange er den konto opbrugt. Så må man være ærlig og fortælle, hvordan man har det, og hvad man kan klare og ikke klare. Og være dybt ærlig med sig selv: Kopierer jeg, hvad andre gør - eller giver det, jeg gør, mig faktisk et løft i energien?


5. Du tænker: "Sådan er livet nok bare - jeg må tage mig sammen".

Vi mennesker er på godt og ondt tilvænningsramte. Mennesker kan arbejde i en kulmine eller bo med et menneske, der bryder dem ned. Man vænner sig til det, og man vænner sig til hinanden. Man glemmer, at livet kan være helt anderledes. For hvad nu, hvis du kan leve fra et helt andet "energi-level"?


Har du drømme, du gerne vil realisere her i foråret - så start med at hente energi ind i "dit eget maskinrum". Det starter ved, at du spørger dig selv om, hvad der løfter din energi - og så skaber handling ud fra det. Tænk på det som en supertanker, der skal vendes. Supertankeren bliver vendt ved små, kontinuerlige ryk - din energi bliver løftet ved små kontinuerlige løft.


NB. Min hollandske veninde har det supergodt i dag og laver en masse spændende projekter - men har lært at sige fra og til, så hun ikke går ud over sine egne grænser.


NB. Jeg henter energi ved at meditere, at havbade, at danse ... alene hjemme i stuen, til zumba i Fitness World eller når jeg holder kursus, som her på billedet, hvor jeg danser med en gruppe i Kristiansand i marts 2019.

305 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Σχόλια


bottom of page